Judecătorul CSJ Ion Druţă fost reales preşedinte al Asociaţiei Judecătorilor din Moldova

20 martie 2015

Sîmbătă, 20 martie, în incinta Judecătoriei Botanica din Chișinău, și-a desfășurat lucrările Congresul Asociației Judecătorilor din Moldova la care au participat 212 magistrați din toate instanțele republicii. Președintele AJRM dl Ion Druță  a făcut bilanțul activității din perioada ultimilor doi ani de activitate, perioadă care a cunoscut rezultate palpabile în procesul de reformare a sistemului în ansamblu, referindu-se totodată și la problemele cu care se confruntă magistrații. Congresul a audiat și raportul financiar al Asociației Judecătorilor din Republica Moldova pentru 2012-2014 (raportor – membru al Comisiei Revizie și Control al Asociației, dl
Dumitru GHERASIM). Una din chestiunile ordinei de zi a forului a fost alegerea Președintelui Asociației Judecătorilor din Republica Moldova, a Membrilor Consiliului Executiv, a Membrilor Comisiei Revizie și Control, precum și a Membrilor Consiliului de Tutelă.

Judecătorul CSJ Ion Druţă fost reales preşedinte al Asociaţiei Judecătorilor din Moldova. La concurs a mai participat şi magistratul Curţii de Apel Chişinău, Domnica Manole, dar candidatura lui Ion Druţă a acumulat o majoritate covîrșitoare. Candidatura lui Ion Druţă a fost propusă de către judecătorul Curţii Supreme Nicolae Clima, iar cea a Domnicăi Manole de membrul CSM Anatolie Ţurcan. Prezenți la eveniment au fost preșdintele Cuții Supreme de Justiție Mihai Poalelungi și președintele Consiliului Suprem al Magistraturii dl Victor Micu.

Sursa: AJM