Consiliul Executiv al Asociaţiei Obștești “Asociația Judecătorilor din Republica Moldova”

1. Organul de conducere al Asociaţiei Judecătorilor între şedinţele Congresului Asociaţiei Judecătorilor este Consiliul Executiv al Asociaţiei Judecătorilor din Republica Moldova.

2. Consiliul Executiv al Asociaţiei Judecătorilor din RepublicaMoldova se compune din 11 membri, inclusiv Preşedintele Asociaţiei Judecătorilor din Republica Moldova, ales de către Congresul Asociaţiei Judecătorilor din Republica Moldova prin vot direct, secret sau deschis pe un mandat de 4 ani. Candidatul care acumulează majoritatea de voturi se consideră ales în Consiliul Executiv. Membrii Consiliului Executiv pot fi realeşi pentru cel mult 2 mandate consecutive.

3. Consiliul Executiv al Asociaţiei Judecătorilor din Republica Moldova se alege în următoarea componenţă: un membru din rândurile judecătorilor Curţii Supreme de Justiţie, un membru din rândurile judecătorilor Curţii de Apel, 3 membri din rândurile judecătorilor Tribunalelor şi Judecătoriilor specializate şi 5 membri din rândurile judecătorilor judecătoriilor de sector şi Preşedintele Asociaţiei Judecătorilor din Republica Moldova.

4. Cel puţin 1/3 din membrii Consiliului Executiv al Asociaţiei Judecătorilor din Republica Moldova trebuie să reprezinte membrii ce activează în raioanele Republicii Moldova.

5. Şedinţele Consiliului Executiv al Asociaţiei Judecătorilor din Republica Moldova sunt prezidate de către Preşedintele Asociaţiei Judecătorilor din Republica Moldova.

6. Cu excepţia funcţiei de Preşedinte al Asociaţiei Judecătorilor din Republica Moldova, membrii Consiliului Executiv vor împărţi între ei, în orice caz, următoarele funcţii: 2 vicepreşedinţi, un secretar şi trezorier al Asociaţiei Judecătorilor din Republica Moldova. Persoanele care deţin una dintre funcţiile menţionate în prezentul articol nu pot fi numite în aceeaşi funcţie pe durata a două mandate consecutive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*

61 + = 66