Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor nu a avut loc din lipsă de cvorum

Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor, convocată pentru astăzi, nu avut cvorum. Anunțul a fost făcut de de judecătorul Aureliu Postică, care a menționat că la adunare s-ar fi prezentat 160-170 de magistrați. Chiar dacă adunarea nu a fost deliberativă, judecătorii au rămas să discute probleme sistemice, inclusiv proiectul prin care se propune schimbarea modaliității de selectare a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii.

Judecătoarea Curții de Apel Chișinău (CA) Agela Bostan s-a expus pe marginea declarațiilor ministrei Justiției, Olesea Stamate, și prim-ministrei, Maia Sandu, privind „ilegalitatea” convocării Adunării Generale a Judecătorilor (AGJ) de astăzi, precum și a eventualelor decizii adoptate în cadrul acesteia.

Potrivit judecătoarei CA, Angela Bostan, anume Olesea Stamate și Maia Sandu trebuie „să aibă responsabilitatea pentru a demonstra ilegalitatea” eventualelor decizii ale Adunării Generale a Judecătorilor.

„Atâta timp cât nu este demonstrat contrariul, ele sunt perfect legale”, a declarat Bostan, astăzi, după ce convocarea AGJ nu a fost posibilă.