Șase candidați pentru Curtea Supremă de Justiție

Consiliul Superior al Magistraturii urmează să desemneze șase magistrați noi la Curtea Supremă de Justiției. Decizia urmează să fie luată în ședința de marți, 9 iulie. Potrivit ordinei de zi publicate, numărul de candidați este egal cu numărul de funcții vacante, adică șase.

În concurs s-au înscris trei magistrați de la Curtea de Apel Chișinău, Oxana Robu, Stelian Teleucă și Natalia Simciuc, doi de la Judecătoria Chișinău, Sergiu Daguța și Nina Arabadji, și Eugeniu Pșenița, de la Judecătoria Edineț.

În urma evaluării, Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor le-a acordat între 62 și 74 de puncte. Totodată, Oxana Robu și Stelian Teleucă a primit claficativul ”excelent” din partea Colegiului de evaluate, Nina Arabadji are calificativul ”bine”, iar restul s-au ales cu ”foarte bine”.

Menționăm că, în Registrul candidaților evaluați pentru a putea participa la concursurile de angajare la CSJ sunt în total zece persoane. Patru dintre aceștia nu s-au înscris în concurs. Și anume, este vorba despre magistrații Dumitru Pușca, Stella Bleșceaga, Ion Talpa și Mihail Diaconu.

Judecătorii Curţii Supreme de Justiţie sunt numiţi în funcție de către Parlament, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii.