Un magistrat de la Judecătoria Edineț și un membru CSM vor să fie promovati la Curtea Supremă de Justiție

Magistratul Eugeniu Pșenița, de la Judecătoria Edineț, a solicitat promovarea în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Dosarul acestuia urmează să fie examinat de către membrii Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor în ședința din data de 31 mai.

Eugeniu Pșenița a fost numit în funcția de judecător în anul 2003. În anul 2016 a fost promovat în funcția de președinte al instanței, iar un an mai târziu a fost numit în funcția de vicepreședinte. Toată această perioadă, de aproximativ 15 ani, magistratul a activat la Judecătoria Edineț. Recent, Colegiul de evaluare a performanțelor judecătorilor i-a acordat lui Eugeniu Pșenița calificativul ”foarte bine”.

Promovarea la o instanță ierarhic superioară a solicitat și Dorel Musteață, de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Magistratul a cerut evaluarea pentru a fi transferat la Curtea de Apel Chișinău sau la Curtea Supremă de Justiție.

Dorel Musteață este, în prezent, membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Mandatul acestuia este până în anul 2022. Anterior, magistratul a activat la Judecatăria Chișinău și la instanța din Anenii Noi. În perioada 2011-2014, acesta a deținut funcția de președinte al Judecătoriei Anenii Noi, fiind eliberat din funcție în baza cererii. Dorel Musteață are o experiență de activitate în funcția de judecător de 13 ani.

Tot în ședința de joi urmează să fie evaluat și Andrei Mocanu, de la Judecătoria Anenii Noi. Acesta a cerut promovarea în funcția de vicepreședinte al instanței unde activează. Conform informațiilor de pe magistrat.md, Andrei Mocanu a fost numit în funcția de judecător în anul 2015. Acesta a abosolvit Institutul Național al Justiției în anul 2014, având media examenelor de absolvire de 7,85.

Colegiul pentru selecția și cariera judecătorilor va mai examina și dosarele a doi candidați la funcția de judecător. Aceștia sunt Tatiana Sobolschi și Ion Bocan.

Sursa: BizLaw