Funcții vacante în instanțe. CSM va anunța concursuri

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va anunța concurs pentru mai multe funcții vacante în instanțele din țară. Este vorba de nouă funcții în judecători și o funcție de vicepreședinte de instanță. Subiectul va fi discutat în ședința de mâine a CSM.

Mai exact, Plenul CSM va anunța concurs pentru funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, dar și pentru ocuparea unui post de magistrat la Curtea de Apel Chișinău. La fel, la Judecătoria Chișinău vor fi anunțate șase posturi vacante.

În același timp, concurs pentru ocuparea unei funcții vacante va fi anunțat la Judecătoria Soroca, sediul Florești și Judecătoria Cimișlia, sediul Leova.

La fel, în ședința CSM va fi pusă în discuție aprobarea Regulamentului cu privire la activitatea Comisiei de etică și conduită profesională a judecătorilor, dar și a Comentariilor la Codul etică și conduită profesională al judecătorilor.

Membrii CSM vor supune aprobării și Regulamentului privind utilizarea sistemului de teleconferință pentru organizarea și administrarea judecătorească.

Sursa: BizLaw