Victor Micu a fost reales pentru un nou mandat în funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM)

Întruniți marți, 23 ianuarie în ședință,  membrii Consiliului Superior al Magistraturii au votat în unanimitate candidatura lui Victor Micu la președinția acestei instituții.

Victor Micu a devenit judecător în data 30 aprilie 1998, la Judecătoria Râşcani a Capitalei, fiind numit în această funcție prin decretul preşedintelui Republicii Moldova. În 12 martie 2002, ajunge vicepreşedinte al acestei instanţe.

Deja în aprilie 2003, prin decretul preşedintelui Republicii Moldova, Micu a fost numit în funcţia de judecător până la atingerea plafonului de vârstă. Iar în data de 30 martie 2006 a fost numit, pe un termen de patru ani, în funcţia de preşedinte al Judecătoriei Râşcani, municipiul Chişinău.

Totodată, prin hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii din 23 martie 2010, a fost numit în funcţia de preşedinte interimar al Judecătoriei sectorului Râşcani, iar pe 18 ianuarie 2014, prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii, a fost detaşat pe perioada mandatului de 4 ani în calitate de membru al CSM.