Pe 23 martie va avea loc adunarea generală a judecătorilor

Adunarea Generală a Judecătorilor va avea loc în data de 23 martie. Decizia a fost luată în ședința din 16 ianuarie a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Evenimentul va avea loc începând cu ora 10.00, tradițional, la Casa Sărbătorii.

La ședința CSM a fost stabilit și un proiect de agendă pentru ședința ordinară a Adunării Generale a Judecătorilor. Mai exact, se vor alege cinci membri supleanți în Colegiul disciplinar din subordinea CSM, din rândul judecătorilor:

  • 2 reprezentanți ai CSJ;
  • 2 reprezentanți ai curților de apel;
  • 1 reprezentant al judecătoriilor.

Tot la Adunarea Generală a Judecătorilor va avea loc alegerea a:

  • unui membru al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor din rândul judecătorilor Curții Supreme de Justiție;
  • unui membru al Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor din partea judecătorilor curților de apel.

Mai mult, CSM va trebuie să prezinte raportul de activitate a instituție și a sistemului judecătoresc pentru anul 2017. Și CSJ va veni cu raport în fața judecătorilor cu referire la unificarea practicii judiciare pentru anul 2017, dar și ministrul Justiției.

În același timp, vor fi propuse modificări la Regulamentul cu privire la funcționarea Adunării Generale a Judecătorilor, care vor fi supuse spre aprobare.

Amintim că, la sfârșitul lunii octombrie, a fost convocată ședința extraordinară a Adunării Generale a Judecătorilor. Atunci a fost aleasă noua componență a CSM și a Colegiului Disciplinar