Ministrul Justiției consideră că din 2016 s-a făcut un salt calitativ pentru a fortifica supremația legii

 

cibotari430x250În cadrul ceremoniei organizată cu ocazia aniversării celor 25 de ani de la crearea Procuraturii Republicii Moldova Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari,

a declarat că a fost o perioadă a construcției statului de drept, cu multe lecții învățate de noi, multe provocări, cu dificultăți, dar și cu realizări.

„Trăgând o linie și concluzionând ce am reușit să obținem, opiniile vor fi controversate. Cel mai probabil, ele se vor împărți în alb și negru. Însă este incontestabil faptul că din 2016, odată cu aprobarea noii legi cu privire la Procuratură, a modificărilor la Codul de Procedură Penală, a legii cu privire la Procuraturile specializate, dar și a altor legi conexe, s-a făcut un salt calitativ pentru a fortifica supremația legii”, a afirmat la eveniment ministrul Justiției.

Vladimir Cebotari consideră că avem cu toții datoria să depunem efort maxim și poate chiar să ne autodepășim pentru ca aceste legi să lucreze în interesul cetățeanului și al statului nostru. Însă oficialul este de părere că am ajuns să închegăm legi bune, dar am pierdut o bună parte din încrederea cetățenilor noștri, relevă serviciul de presă al ministerului.

În viziunea ministrului Justiției, recăpătarea acesteia este cea mai mare provocare pe care trebuie să o depășească Republica Moldova. „Aceasta poate fi o realizare, dacă fiecare procuror, indiferent de poziția ierarhică, va depune eforturi zilnice și necontenite, pentru a asigura buna funcționare a legii, pornind de la interesul societății, al statului de drept, ordinii publice și al fiecărei persoane. Dacă vom însuși cu desăvârșire că legea lucrează pentru cetățeni și trebuie să îi ajute în viața de zi cu zi, aceștia se vor simți protejați de orice acțiune ce lezează drepturile și interesele lor”, a conchis Vladimir Cebotari.