Scrisoarea domnului Ion Dron, Preşedintele „Centrului de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice”

nr.10 din 19 mai 2011

Către Asociaţia Judecătorilor din Moldova

În atenţia Domnului Ion Druţă, Preşedinte

 

 

Stimate Domnule  Preşedinte,

 

Asociaţia noastră are drept scop elaborarea şi implimentarea unui mecanism de control din partea societăţii civile asupra activităţii autorităţilor statului.

Monitorizarea activităţii unor  autorităţi, din cadrul puterii executive şi puterii legislative,denotă că dincolo de declaraţiile de susţinere şi impulsionare a reformeor necesare în justiţie, efectiv nu se întreprind careva acţiuni conjugate cu puterea judecătorească.

Pornind de la faptul că reformele în justiţşie au nevoie de un suport politic de durată şi în sensul deblocării diferendului de comunicare, noi am propus, celor trei puteri în stat, semnarea unui document comun numit „Pact pentru Justiţie”.

În contextul acestei iniţiative, vă trimitem alăturat copia apelului cu pricina şi declaraţia făcută pentru presă.

Solicităm prin acest mesaj ca textele în cauză să fie puse în discuţie la şedinţa Executivului Asocieţie, pentru a primi un răspuns referitor la oportunitatea sau inutilitatea elaborării şi semnării unui astfel de document de către cele trei puteri în stat.

Cu titlu de informare textele în cauză au fost trimise în adresa Ambasadei SUA, Delegaţiei UE în Moldova şi Oficiului CE în Moldova.

Cu  respect,

 

Preşedintele Organizaţiei Neguvernamentale

„Centrul de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice”

Ion Dron

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*

32 + = 33