Scrisoare deschisă Doamnei Valentina Buliga, Ministrul Muncii Protecţiei Sociale şi Familie a RM

SCRISOARE DESCHISĂ

 

Doamnei Valentina Buliga,
Ministrul Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei din RM

 

Stimată doamnă!

Zilele trecute am urmărit cum dumneavoastră relatați cu mîndrie  publicului şi parlamentarilor că modificările în Legea cu privire la pensiile judecătorilor, procurorilor, poliţiştilor vor  face fericita intreaga societate.

Spunîndu-le demnitarilor  că judecătorii primesc pensii începînd cu vîrsta de 50 ani nu a-ţi comunicat si că în RM avem doar 179 la număr.

Afirmind că judecătorii urmează să primească pensie de la 65 ani nu aţi comunicat că ei sunt doar 42 la număr.

Nu a-ţi explicat parlamanetarilor că judecătorii nu au fericita ocazie sa atinga vîrsta de 65 ani, ei pleacă din viaţă mai înainte, lăsînd în urmă membrii familiilor pe drumuri. Iar cei ce au norocul să ajungă, totusi, la această vîrsta sunt văzuţi zilnic prin spitale.

Nu a-ţi spus de ce de-a lungul anilor de cînd d-voastră deţineţi puterea repartizarii foilor sanatoriale, nici un judecător nu s-a invrdednicit de puțina atenție din partea Dvs.

Nu a-ţi spus de ce nu este o transparenţă în modalitatea de repartizare a acestor foi, care sunt criteriile de repartizare, dacă mai sînt.

Cînd aţi comunicat că judecătorii primesc şi leafă şi pensii, de ce nu a-ti spus că cuantumul ambelor, e departe de salariul d-voastră şi de pensia împăraţilor care au stat în acest fotoliu pînă la d-voastră.

Cînd spuneţi că judecătorilor l-i se calculează pensia de 80 % din salariu, de ce nu spuneţi că tot regii ce au stat în fotoliul d-voastră, calculîndu-se pensia din 42% primesc pensii de 2-3 mai mari decît a judecătorilor.

Ascultîndu-vă pe d-voastră mi-am amintit de spusele unui magistrat român care spunea „un judecător bun este numai un judecător mort (de foame)”.

Din spusele D-voastră reiese că în RM un judecător bun este doar un judecător mort.

Îmi dau bine seama că poate nu a-ti avut posibilitate, timp, poate şi dorinţa de  a intelege problemele celor 3% din populaţie, care o constituie judecătorii, procurorii şi poliţiştii, ce sunt chemaţi să asigure securitatea şi liniştea în societate. De aceia nu-mi rămîne decît să spun: Iart-o, Doamne, că nu ştie ce spune!

Judecător Ion Druţă

Preşedintele Asociaţiei Judecătorilor din RM

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*

90 − 81 =